bloglovin

Jag är en trebarnsmamma bosatt i den vackra staden Jönköping tillsammans med min härliga man. Älskar att skapa och gör det efter ordspråket "Partum per animus" (Skapa med själen). Jag andas, lever och tänker scrapbooking. Mina barn är de finaste, och vi har alltid något roligt på gång!Följ vår vardag och mitt skapande.

2010-08-31
21:39:03

När man startar ett världskrig, eller två.

Ända sen vi (jag) skaffade vår eminenta lilla bänkdiskmaskin så har det varit ett eeeeevigt tjatande från gubben om att det MINSANN är HAN som är duktigast på att plocka i och plocka ur den. Och han kör såklart flest antal maskiner per dag. JAG vet givetvis att så inte är fallet, men det har varit orubbligt på den fronten.

Därför tänkte jag häromdan att jag skulle starta en högst ovetenskaplig undesökning. Joserru, sånt roar jag mig med när vi tjaffsat för lite på ett tag! Jag tänkte såsomså, att om nu han kör flest antal maskiner per dag, så borde det betyda att om jag HELT slutade bry mig om diskandet, så borde inte det märkas så väsentligt?

Detta var alltså i typ förrgår. Idag såg köket ut som ett bombnedslag. Disk överallt. I samma veva som diskmaskins-undersökningen så slutade jag helt sonika att städa oxå. För det gör vi oxå lika mycket, han till och med lite mer (obs! två ton ironi).
Resultatet på det? Någon som blir förvånad om jag säger; katastrof!

Påpekade lite försynt resultatet av min högst ovetenskapliga undersökning efter middagen idag. Synd att förpesta stämningen vid matbordet, dock skötte den skitiga disken överallt det jobbet ganska bra *s*
Såklart resulterade det i ett mindre världskrig. Det gör det varje gång jag tar upp ämnet.

Och varje gång avslutas det med att "du är ju hemma hela dagarna, då får ju du ta mer städning!".
Där gick vi även in på världskrig nummer två.
NÄR ska jag hinna det då? Medans jag försöker hitta på en veckomatsedel? Eller medans jag byter bajsblöja? jomenvisst, jag passar på att städa badrummet samtidigt, a piece of cake! Eller jag kanske ska skippa lunchen, så hinner jag städa lite istället? Att avnjuta en kopp kaffe i lugn och ro medans Oliver sover måste vara helt onödigt, jag skulle hinna städa massor på den tiden!

Och då ska vi inte gå in på vad jag tycker om ordet "föräldraLEDIGHET". Det måste vara en högt uppsatt moderatnisse utan barn som kom på att det perfekta ordet i folkmun för Föräldraförsäkringen måste vara Föräldraledighet. För work is king och allt som inte är arbete måste ju vara ledighet, eller hur?
Även om man jobbade innan man fick barn så är det inte att vara LEDIG när man är hemma med bäse och ev större barn. Det är nu det hårda jobbet börjar. Det är inget jobb du går hem från vid dina arbetade timmar. no no, twentyfourseven-workday baby!

Men det är inte det som stör mig mest, nej det är att jag varje dag känner att jag behöver förklara varför jag inte hunnit städa. För VARFÖR ska jag behöva förklara det? Och till och med behöva ursäkta mig?
Och det gör jag per automatik. Varför faller man så lätt in i gamla mönster att det är den hemmavarande föräldern som ska sköta hemmet. För så måste det inte vara, så SKA det inte vara.
Ändå så gör jag det. Utan att ens tänka efter, fast jag inte tycker jag ska behöva det.


Och ja, jag muckar gräl idag *s*

2010-08-30
11:03:43

Mycket nu

Det har varit väldigt mycket det senaste. Dop och grejjer =) Bilder kommer, ska bara hitta lite tid att sortera och redigera lite.

Tills vidare får ni nöja er med lite bilder på en för nuvarande matglad liten Oliver.


Hit med skeden då!
Aprikos/äpple/bananpuré är vansinnigt gott!

2010-08-11
09:10:14

Chockerande Moderat-fakta!

Tittar på lokalnyheterna där de tjattrar om hur könsfördelningen ser ut på valsedlarna i år.
Tjejen i rutan kläcker ur sig något om att "i Moderaterna här i Jönköping så är var tredje man kvinna, vilket är sämst i landet".

Jaha. Så av detta kan man då dra slutsatsen att var tredje man i M egentligen är kvinna, men klätt ut sig till man?
Det förklarar en hel del ;-)2010-08-10
09:29:49

BlogcandyVem vill inte vinna det här härliga blogcandyt från Scrapmyrans värld?

2010-08-02
20:54:25

När man blir lite smått förälskad

Har varit på jaktstigen de senaste veckorna. Sökt med ljus och lykta efter Den Perfekta Klänningen. En klänning att svira runt i på tjejhelgen i Göteborg nu på fredag, men som ändå ska vara städad nog för att kunna bäras på Olivers dop två helger efter. Det har INTE varit lätt. Köpte först en Liten Svart utan axelband, verkligen snygg, från HM. Definitivt partyvänlig, dock inte så passande i kyrkan, hehe..

Men igår så hittade jag den. Pärlan. Den Perfekta Klänningen. Blev helt och fullkomligt tokkär, den kommer förmodligen aldrig lämna min garderob! Jag kan ha den bara för att TITTA på den. Tack och lov så passade den perfekt också ;-)

Så häääär ser den ut, min lilla pärla!Ja, vad ska man säga, den andas nog rätt mycket Jennyli. Den känns som mig ;-) Den sitter ungefär på mig som den gör på tjejen på bilden. Om man bortser från den lilla detaljen att jag är en äkta blekfis hehe..
Men det bästa av allt är att fladdermagen inte syns! Jag menar, hur skulle den kunna det haha!


Har även varit hos frissan idag. Färga lite, klippa lite. Bra så. Jag nog världens bästa frisör. Medans färgen verkade så bjöd hon på egenbakade nybakade blåbärsmuffins och kaffe! Smaskens =) Men det bästa av allt är massagestolarna hon har när hon sköljer håret. Ååååh så skönt!

Haft en bra dag idag =) Den som inte blir lycklig av att shoppa går definitivt till fel affärer!

Photobucket2010-08-02
10:03:07

Oliver

Oliver utvecklas i en rasande fart nu. Han övar på att lära sig sitta, vingligt är det och mycket stöd krävs, men han tycker det är jätteroligt! Tjoar högt när han lyckas hitta balansen =) Han har även börjat intressera sig för saker som ligger på bord och golv. T ex så kan en tidning vara jätteintressant, eller en servett. Allt ska han försöka plocka med och helst snutta på *s* Tog faktiskt upp matstolen häromdan, då han totalvägrar babysittern när vi äter. Han ser ju inget därnere från golvet. Så fort han fick komma upp i matstolen så vart det frid och fröjd igen.

Nätterna flyter på lika fint som vanligt. Det har hänt några gånger att han hoppat över matningen vid 05-snåret, och sovit till sju. Men det är dock mer regel än undantag att ha äter därvid ;-) Matar honom fortfarande vid 23-snåret. Egentligen kanske jag borde försöka fasa ut den matningen oxå, men då skulle han nog vakna runt 02 eller något och vara hungrig. Sålänge barnen är hemma från dagis så behöver jag verkligen den oavbrutna sömnen mellan 00 - 05!

Han är inget större fan av att ligga vaken i vagnen längre. Har fått palla upp lite under huvudet/ryggen så han ska se bättre. Men han blir oftast arg *s* Försöker att inte "skämma bort" honom med att plocka upp för ofta, men det är svårt. Man vill ju att han ska vara nöjd och glad, men jag vet också att jag gör båd mig själv och honom en otjänst om jag börjar med det eviga bärandet. Been there done that. Jag bar på Alfons hela hans första år i princip. Ibland undrade jag om han växt fast på min höft ;-)
Nej,. kan han nöja sig med att halvligga i vagnen så är det bra. Snart kommer han ju kunna sitta upp så.

Lille korven!


Läsa expressen är vansinnigt intressant!


Första gången i matstolen!


Näbben på ankan är riktigt smaskens