bloglovin

Jag är en trebarnsmamma bosatt i den vackra staden Jönköping tillsammans med min härliga man. Älskar att skapa och gör det efter ordspråket "Partum per animus" (Skapa med själen). Jag andas, lever och tänker scrapbooking. Mina barn är de finaste, och vi har alltid något roligt på gång!



Följ vår vardag och mitt skapande.

2010-07-31
22:14:39

Syskonkärlek

De små gosade i sängen häromdan. Sprang snabbt iväg efter kameran och lyckades fånga lite på bild. Jag vet att det ser ut som om jag har arrangerat de hehe, men det har jag alltså inte, utan de ville att jag skulle fota de =) Sötnosar!


Lucas o Oliver



Alfons visar att han just borstat bort tandtrollen *s*


Världens finaste Oliver!


Tripp trapp trull, mammas lilla hjärtegull! ♥♥♥

2010-07-27
09:46:43

När man vill sjunka genom jorden

Är på Mio och fyndar skitsnygga turkosa muggar med vita prickar på. 10 kr styck, har kostat 29. Bra så.
Mindre bra är det när man ser Alfons kravla upp i en svindyr soffa med blöta gummistövlar och blöt regnjacka. Mamman ska rusa till undsättning, bärande på Oliver, men råkar snubbla över en sablans baden-baden.
Lyckas rädda Oliver från att slå sig, men river ner ett gäng skyltar på vägen som för vansinnigt oväsen.
Detta skedde alltså precis vid kassan och ingången till butiken.. Pinsamt.

Funderade häromdan över varför Alfons blivit så snubblig och klumpig. Det gör jag inte längre.

2010-07-24
21:47:54

Jag målar och målar, med tjockt och med tunt

Ja, det är väl ungefär det jag roat mig med de senaste dagarna =) Det är roligt att förnya, men det är vansinnigt tråkigt med grundarbetet! Spackla, slipa, tvätta, maskera.. hua ;-) Själva målandet är roligt i alla fall hehe..
Tyvärr så slarvade jag lite väl mycket när jag maskerade golvlisterna, så det får bli att måla dem. Någon gång.
Har pysselabstinens, så SNART ska jag sätta mig och måla lite med distresserna tror jag! Har inte hunnit leka med de så mycket som jag velat, men nu så!
Hoppas på att mina dynor kommer nu i veckan, de dropparna jag fick av Jessica börjar ta slut (några av färgerna i alla fall. Det måste betyda att jag hunnit måla mer än jag trott? *förvirrad*).

Ser allra mest fram emot vår tjejhelg i Göteborg om två helger! Jag och några vänner har bokat hotell med spa, och ska unna oss varsin massage (om det finns tid för oss alla! Jag ska ringa och boka spa imorgon) och sedan gå ut och äta gott. Därefter blir det lite utgång och en låååång välbehövlig sovmorgon!
Bokade ett paket som hette "Partyweekend" där det ingår fri entre och företräde i kön till några uteställen samt förlängd utcheckningstid till kl 14 dagen efter (annars är det 11:00!!).
Ska bli oerhört skönt att komma iväg och laddaa batterierna. M är väl lagom lycklig över det här. Tråkigt, får ingen bra förklaring på varför heller. Han tycker att man inte ska unna sig saker när man egentligen inte har råd, men det drabbar inte vår ekonomi då min älskade mormor bjuder på allt (jag fyller år dagen innan vi åker!).
Jag önskar att Mattiaz bara kunde säga att "åk du älskling, ha roligt och vila upp dig. Jag fixar allt med barnen här hemma!". Istället ger han mig dåligt samvete. Och det gör mig både arg och ledsen.

Nu ska jag retirera till pyssellbordet. Många världsproblem har lösts där medans kreativiteten flödar ;-)


Mamma o Oliver! ♥ Min lilla knubbe!



2010-07-22
10:31:27

Inbjudningskorten till Olivers dop!

Nu är jag ÄNTLIGEN klar med dopkorten, och i förrgår skickades de ut! Nu har nog de flesta hunnit få de, så nu pubiceras det på bloggen ;-)

Valde att göra criss-crosskort. Vansinnigt snygg och rolig vikning, om man inte behöver producera 18 st haha ;-) Undrade ett tag över vad jag gett mig in på, men började som tur i god tid så det har inte varit stressigt alls!

Jaja.

Papper jag använt är Bazzil "Smoke" som bas, och mönsterpappret är Maja Design "Crea Diem" Må du leva och växa (mkt passande namn på pappret hehe)


Framsidan. Kortet är som ett kuvert som man sticker ner ett kort i. Typ.
Inbjudan till dop-stämpeln kommer från Inkido.


Baksida, den ena varianten. Alla blommor och blad kommer från Prima. Hjärtpins och halvpärlor från Reprint.
Texten jag skrivit är (om det är svårt o se mina kråkfötter): "Vad ska vi kalla dig mitt barn,
vad ger man kärleken för namn, jag håller livet i min famn" vilket är urdrag ur en vacker dopsång.


Baksida, den andra varianten. För att få ut det mesta av det mönstrade pappret fick det bli två varianter, då blommorna satt placerade på två olika ställen på pappret. Fjärilarna är utstansade och dekorerade med PearlMaker.


Istickskort, framsida.


Istickskort, baksida. Blev en mini-LO =) Baby-stämpeln kommer från Reprint, halvpärlorna likaså. "Oliver" är stämplat med några clear stamps jag hade, minns inte var de kommer ifrån hehe.. "Prickarna har jag fått genom att dutta distresser genom punchinella, vansinnigt snyggt =)

Tack Jessika för tipset om bakgrundstämpeln och punchinellan! Knyckte det rakt av ;-)

SÅ, det var det! Nu ska jag börja lura på hur dukningen ska bli denna gång. Lurar på något shabby chic-artat faktiskt. Och helt skippa det klassiskt babyblå. Been there done that liksom ;-)


Sköt om er!



2010-07-20
19:46:01

NY design!

Åååh så nöjd jag är! :D

2010-07-18
16:30:22

Lucas om Avatar

För ett litet tag sedan var vi på Elgiganten och skulle inhandla bläckpatron och ett nytt strykjärn (då en viss mamma glömde det framme så en viss klåfingrig Alfons "tappade" det i golvet så det gick sönder).
Det blir givetvis en sväng förbi alla stora tvapparater. De visar Avatar på Blue Ray, och vi blir stående en stund och pratar om hur mycket bättre bilden faktiskt blev. Lucas fastnar helt vid filmen, och är omöjlig att få därifrån. Han ska helt enkelt kolla färdigt. Vi tittar en stund, och får till slut med han därifrån, innan det våldsamma på slutet börjar.

Då kläcker han:  "Mamma, jag hejjar på det blåa laget! De blåa gubbarna alltså!"

Tänk vad mycket de förstår fast han inte kan språket!





2010-07-17
12:31:52

Dagens gåta

Hur vet man att Alfons varit i kylen?
Det är STORA gropar i smöret! *s*


Oliver fick prova gungan någon minut *s*



2010-07-15
10:32:04

Album

För ett år sedan gjorde jag ett album till mamma från när vi var i Gränna och Öa (Visingsö). Dokumenterade det aldrig då, så jag bad henne ta med det så jag fick göra det nu!









Åran gjorde jag av en glasspinne. Täljde till den och snurrade lite hushållssnöre runt "handtaget". Avslutade med att dra med en brun stämpeldyna för en sliten känsla.











Textpappret i mitten syns lite dåligt, men det är "Idas sommarvisa".




Det mesta materialet kommer från Creative Club tror jag. Förutom en del papper.

2010-07-15
09:32:35

Flingrace

Idag är jag vid lite bättre mod! Blev sent igår kväll, satt o pulade med inbjudningskorten till dopet, men har sovit gott inatt så är rätt pigg idag. Insåg igår att det snart är dags att skicka ut korten, mer exakt nästa vecka, så det är dags att sätta fart! Måste ner till stan idag och leta kuvert. Hade köpt 40 st på nätet för länge sen, men de vart för små! :( Hopppas hoppas att det går att hitta större på stan, annars blir det knivigt! 15 cm var för smått, har sett att det finns 17 på nätet, men de ska hinna komma fram i tid också!
Får luska på Gallerix och Akademibokhandeln om inte Hobbyglädje eller Westers har.. så det ska jag och barnen roa oss med idag =) Tänkte ta med ett dopkort och verkligen testa på plats om det passar eller inte hehe... Det hade nog funkat med 15cm-kuvert om inte korten var så tjocka.

Ska även till familjerätten och skriva under faderskapspapprena också. Har helt glömt bort det denna gång, någon som vet om man blir senil i samband med barn nr tre? Till slut ringde de mig från familjerätten, det var lite lagom pinsamt.. Likadant med namnpapprena, de ligger här och väntar på att skickas.. usch, det måste vara att man börjar bli gammal! Dags med post-its på ytterdörren kanske?

Ser att jag behöver ta en svängom med snabeldraken. De små vildarna äter flingor samtidigt som de kör racerbana med varsin bil runt vardagsrumsbordet.. flingor överallt! *s*  Det här med att sitta och äta frukost vid köksbordet har vi släppt helt nu under sommarlovet.

hihi, nu hämtar Lucas sopborsten och deklarerar att "jag ska minsann sopa upp de".
Mammas duktiga kille!  <3 han såg själv att det behövde städas =)

2010-07-14
09:58:34

Trött

Har haft gäster i helgen, morfar fyllde 75 (grattis grattis!) så det har vi firat! Samtidigt lämnades Marielle på en turridningsgård i Gränna där hon ska jobba en tid, så då slog vi två flugor i en smäll och träffades allihop. Det var inte särskilt betungande för min del, snarare skönt med lite "ledighet" hehe.. Ser ju inte röken av barnen ;-)
Oliver är konstant hos mormor, medans gammelmormor lägger beslag på Lucas o Alfons!
Men trots avlastningen så blev jag vansinnigt trött. Igår va ok, men idag oj oj oj.. Helt slut! Inget tålamod.
Till råga på allt så är kaffet slut, då är det riktigt illa.

Oliver har i alla fall sovit som en stock inatt. Han knölade lite vid 5 draget, men somnade om när jag väl masat mig upp för att göra mat. Sen sov han till halv åtta, åt lite o somnade om. Och sover fortfarande!

Igår var Jessika här och introducerade mig i distressernas underbara värld. Vilken skillnad att måla med de istället för med ProMarkers! Satt uppe hela kvällen igår o pulade =) Tack för en trevlig kväll igår, och för färg-dropparna!
Lätt är det inte, kommer krävas mycket övning innan det ser proffsigt ut. Men oj vad roligt! Nu längtar jag ännu mer tills mina dynor dimper ner här hemma =)

Barnen har byggt torn av soffkuddar här på vardagsrumsgolvet, o slänger sig i det båda två samtidigt. De slår sig typ hela tiden, så det är skratt blandat med tårar. Hur Oliver kan sova är ett mirakel i sig *s* Blir nog snart läge att ta sig ut och rasta de små, energin flödar (bra att någon är pigg hehe, medans en annan är helt slut!).